• Geen producten in je winkelmand.

King Oolong – bio

4,50

Oolong is een semi-geoxideerde thee, tussen groene en zwarte thee in. Deze is zacht, met een dikke body, doet denken aan de aarde en onthult tijdens zijn proeverij verschillende aroma’s. Voor zelfvertrouwen.

 

GEMAAKT OM

  • vet te verminderen
  • Vermindert stress
  • Verbetering van uw bloedcirculatie

12 porties per pak (0,38 € / kopje)

Aantal

Beschrijving

Ugami-lepel-pictogram

2 theelepels/tas

~12-15g/L

Ugami-timer-icon

4 min

Ugami-thermometer-pictogram

95°C

Ugami-lepel-pictogram

2 theelepels/tas

Ugami-timer-icon

4 min

Ugami-thermometer-pictogram

95°C

Omschrijving

Oolong-thee is een van de meest diverse natuurlijke theesoorten in termen van aroma’s en smaken. Ook afkomstig van Camellia Sinensis, is het een semi-geoxideerde thee tussen groene thee (kleine oxidatie) en zwarte thee (geoxideerd).

Een legende zegt dat het tijdens de Yongzheng-periode van de Qing-dynastie (18e eeuw) was, een bekwame theeproducent en jager die in Anxi County, in de Chinese provincie Fujian, door zijn collega’s Wu Long (‘Zwarte Draak’) heette omdat hij had een donkere huid en was erg sterk als een draak.
Op een voorjaar ging Wu Long thee halen met zijn theemandje in zijn middel en een jachtgeweer op zijn rug. On the lunch break, a mountain deer appeared in front of him. Omdat het hert een zeldzame prooi was, begon hij het haastig te achtervolgen, het de hele middag achterna, en uiteindelijk ving hij de prooi aan het eind van de dag. The same night, his whole family got busy preparing the fresh prey, forgetting the tea picked in the morning.
Onverwacht, hoewel de randen van de koele bladeren die ‘s nachts waren achtergebleven zwart begonnen te worden, gaven ze een zeer aangename geur af. Wu Long besloot toen om deze thee te zetten in plaats van hem weg te gooien. Terwijl hij de thee proefde, ontdekte hij dat de smaak buitengewoon geurig en sterk was, zonder de gebruikelijke bitterheid van zijn thee.
Vanaf dat moment nodigde hij zijn ontdekking uit en deelde hij met het hele dorp. De veroverde dorpelingen noemden deze nieuwe fermentatiemethode naar de vindernaam Wu Long – die met westerse landen “Oolong” werd.

Weelderig van smaak, elegant, een nobele indruk in de mond, deze thee is de favoriet van de oprichters van Ugami.

Wat zit er in een zakje?

25gr losse thee, ongeveer 12 tassen (2g/tas, 1 tas is ongeveer 30 cl)

Ingrediënten

Oolong thee

100% biologisch

Ja

Welzijn

Omdat Oolong zich tussen groene thee en zwarte thee bevindt, bevat het gedeeltelijk de voordelen van beide soorten thee.

Het helpt de cardiovasculaire functie te verbeteren, vermindert het risico op kanker, verbetert de immuunfunctie, verbetert de mondgezondheid, vermindert de vetopname en helpt soms stress te verminderen.

Hoe zet je de perfecte kop thee?

Warme thee: Laat 4 minuten trekken in water van 95°.

Koud drankje: 4 uur laten trekken in koud water. Verwijder de blaadjes en de thee is klaar om te serveren.

Vragen hierover?

Moest je vragen hebben over deze thee, neem een kijkje in onzeFAQ.

Extra informatie

Gewicht 0.034 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om King Oolong – bio te beoordelen